ريان فريشی، محقق حقوق بشر در سازمان "CAGE" اظهار داشت که ممنوعیت پوشیدن عبا در مدارس دولتی فرانسه به منزله همسانسازی مسلمانان و یک تصمیم ضد اسلامی است.
سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: «استانداردهای بین المللی حقوق بشر تصریح میکند که نباید هیچ گونه محدودیتی برای مظاهر مرتبط با مذهب یا اعتقاد وجود داشته باشد».
شورای اسلامی فرانسه از تصویب قانون ممنوعیت استفاده از پوشش عبا در مدارس ابراز تعجب کرد و از وزیر آموزش و پرورش خواست قبل از اتخاذ این تصمیم با مراجع دینی مشورت کند.
خلیل اوغلو، عضو هیأت علمی گروه ادبیات تطبیقی دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه ابن خلدون گفت که اسلام ستیزی در فرانسه، به ویژه در حوزه عمومی، در هنر و ادبیات نیز منعکس میشود.
وزارت خارجه سوریه ورود غیرقانونی هیئتی از وزارت خارجه فرانسه به خاک این کشور را به شدیدترین وجه محکوم و تاکید کرد که این رفتار نقض آشکار اساسیترین قوانین و هنجارهای بینالمللی است.
اریک زمور، سیاستمدار راستگرای فرانسوی در سخنانی تحریک آمیز علیه مهاجران مسلمان در این کشور تصریح کرد: اگر تغییری در این کشورها ایجاد نشود به جمهوری اسلامی تبدیل خواهیم شد.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه درباره اعتراضاتی که پس از کشته شدن یک نوجوان الجزایری تبار توسط پلیس در فرانسه آغاز شد، گفت: «ریشه وقایع در فرانسه استعمارگری است».
به نظر میرسد، فشاری به سوی یک درگیری متمدنانه و احیای برخورد تمدن ها با یکدیگر وجود دارد که برای تغییر قوانین انتقال نظم جهانی و جلوگیری از انتقال آرام آن بر اساس موازنه های جدید قدرت تلاش میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن دعوت از دولت و پلیس فرانسه به پرهیز از خشونت و توجه به خواستههای معترضان به هموطنان توصیه کرد که از سفرهای غیرضروری به این کشور در شرایط بحرانی خودداری کنند.
در حالی که وزیر آموزش و پرورش فرانسه میگوید که استفاده از «عبایا» مخالف سکولاریسم است، شورای اسلامی فرانسه استدلال میکند که این لباس ارتباطی به دین اسلام ندارد.
«غالب بن الشیخ» رئیس موسسه الاسلام در فرانسه تصریح کرد: این موسسه تلاش میکند با همه مشکلاتی که مسلمانان با آن رو به رو هستند، با کمال حکمت برخورد کنند.
پایگاه خبری الشرق از لایههای پنهان نژادپرستی علیه مسلمانان در اصرار سیاستمداران فرانسوی بر بازنگری در توافقنامه 1968 میان فرانسه و الجزایر پرده بر میدارد.